Echte boeren kletskoppen

Gezellig hoor, al die bakdingen. Ik blijf nog even in deze herfstige-lekkerbinnenbezig-zoetgeurende-baksferen hangen. En dat deed die boer van mij ook een keer. En toen lagen er gigantische boeren kletskoppen op tafel. Veel lekkerder dan die kleine dunne dingen, echt. Groter heeft het ergens iets weg van cookie dough, terwijl het tegelijkertijd ook dat heerlijke zoete krokante van een echte kletskop heeft. Doe mij die maar vaker!

Je hebt nodig:

150 gr suiker

125 gr boter

bloem tot je deeg dik wordt (als pap)

snufje zout

hazelnoten

walnoten

Verwarm de boter met de suiker in een pannetje, totdat er een suikersiroop van ontstaat. Doe er een beetje bloem bij en roer goed door. Blijf bloem toevoegen totdat je deeg zo dik is als pap. Het mengsel wordt lekker plakkerig en perfect om straks over je bakplaat te verspreiden. Voeg de noten toe en roer nog even goed door. Als het goed is heb je nu dus een soort zoete pap van deeg. Verdeel het heerlijk zoet ruikende mengsel over de bakplaat (gebruik bakpapier) met een lepel.

Bak de koekjes gaar totdat ze mooi goudbruin zijn (en gigantisch groot). Doe dat op 185 graden in ongeveer 12 minuten.

Laat afkoelen en snijd de koeken los van elkaar, wanneer ze per ongeluk toch vast zitten. Zoals bij ons. Maar ze zijn dan ook niet voor niets gigantisch.

Ik weet zeker dat je ze heel erg lekker gaat vinden. En ze zijn zó makkelijk te maken. Oh en die van ons waren helemaal biologisch, verantwoord snoepen hoor ;), geheel met eigen noot! (Fun fact)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *